Follow Us

recent/hot-posts

  En ünlü yazılımcıların yaptığı sistemleri kullansak da onları bilmiyor olabiliriz. Yazılım dünyasına girer iseniz bunların hepsini tanıma ...

Dünya'nın En Ünlü Bazı Yazılımcıları !

 

dünyada en çok tanınan yazılımcılar

En ünlü yazılımcıların yaptığı sistemleri kullansak da onları bilmiyor olabiliriz. Yazılım dünyasına girer iseniz bunların hepsini tanıma fırsatınız olacaktır. Bugün sizlere en çok tanınan , en ünlü yazılımcılarını sunduk. İyi Okumalar.


Alan Turing :

Alan Turing, İngiliz matematikçi, kriptolog ve bilgisayar bilimcisidir. 

Yapmış olduğu çalışmalar ile bilgisayar biliminin kurucusu kabul olarak görülür. 

Turing aygıtı ismi verilen ve algoritmaları hesaplama hünerine sahip cihazı buluş etmiştir. 

2. Dünya Savaşı sırasında Alman parolalarının çözülmesinde bu makine oldukça ehemmiyetli bir rol oynamıştı. Çağdaş bilgisayarların esas ilkeleri de bunun üzerine gelişmiştir.

en ünlü yazılımcılar


Tim Berners-Lee :

Tim Berners-Lee, 1989 yılın'da html dilini (Hyper Text Markup Language) geliştirmiş.WWW olarak bildiğimiz internet dünyasını bizat kurmuştur. İlk internet tarayıcısını'da geliştiren Berners-Lee, ağ standartlarını berlirleyen W3C World Wide Web Consortium müessesesinin idareyicisi konumundadır. Şu anda Oxford Üniversitesi, ve de Massachusetts Institute of Technology MIT 'de öğretmenlik yapmaya devam etmektedir.


Grace Hopper :

Grace Hopper, bir bilgisayar bilimci ve Amerika Birleşik Devletleri donanmasında amiraldi. Programlama dilleri arasında  için ilk derleyiciyi geliştirdi. Cobal programlama dilinin geliştiricileri arasındaydı ve “debugging” ismini duyduğumuz , kusurların ayıklanması kavramının herkese duyulmasını sağladı.

en çok tanınan yazılımcılar


Dennis Ritchie :

Dennis Ritchie, C programlama dilinin yaratıcısı olan bilgisayar dahisiydi. Ken Thompson ile birlikte Unix işletim sistemini  çıkardılar. C programlama dili bir hayli , yeni programlama dilinin de esasını oluşturdu. Sarih kaynak yazılımlar ve sistem programlama da C programlama dili sayesinde büyüdü.

dünyada adı geçmiş en ünlü program geliştiricileri


Linus Torvalds :

Linus Torvald, Linux kernelini oluşturup Linux işletim sisteminin oluşmasını sağlayan bir yazılım mühendisidir. Linux Dosya Sistemlerini Kavramak: Ext4 Ve Ötesi yazısında "Linus Torvalds’ın" yaptıklarından bahsetme olanağı bulmuştuk.  

Linus Torvalds en çok tanılınan yazılımcılar


Umarım konuyu beğenmişsinizdir. Tabi ki aklınızda hep kalmayacak ama en azından başarılarını gördünüz.









0 Comments: