Follow Us

recent/hot-posts

  Merhaba sevgili diyoweb takipcileri bu konumuzda sizlere front end developer nedir , front end developer ne yapar , front end developer na...

Front End Developer Nedir ?

 

front-end-developer-nedir

Merhaba sevgili diyoweb takipcileri bu konumuzda sizlere front end developer nedir , front end developer ne yapar , front end developer nasıl çalışır gibi konuları içeriğimizde barındıracağız. Öncelikle kelimemizin anlamını kavrayalım ve yavaş yavaş detaylarına inelim.

front-end developer nedir


Front End Developer Nedir ?

Front End Developer türkce olarak ön yüz geliştirme anlamına gelir. Yani bir web sitenin ön yüzünü , kullanıcının gördüğü tasarımı front end developer geliştirir. Yazılım dünyasında en önemli görevi üstlenirler. Bir sitenin temasını yani kullanıcıya görünen kısmını geliştirirler. Bu kişiler tasarıma uygun ve çalışan web sitesini ortaya koyarlar. Web Front-End Developer dediğimizde ilk aklımıza gelen html , css , js olmalıdır. Çünkü Front-end developer'lar bu yazılım dillerini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Güzel projeler , görsel arayüz iyi çıkartırlarsa okadar başarılı olurlar.

html-css-javascript-ve-front-end-developer


Ne Yapıyor Bu Front End Developer'lar ?

  1. UID tarafından öncelikli olarak grafik düzlemde arayüz tasarımı hazırlarlar. (User Interface Designer – Kullanıcı Arayüzü Tasarımcısı ya da Web Arayüz Tasarımcısı)
  2. Ux gelişmelerin ilk fazlı tanımlanır. (User Experience Designer – Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı)
  3. Tasarımın yani projenin Back-end developerlar ve markaları için anlamlı kılınmasını sağlar ve wireframe olarak marka onayına sunulur.
  4. Onay sonrası projenin evrensel front-end developer kural olarak döküman eşliğinde psd versionunun , projede yer alan tüm sayfalar yani projenin tüm alanları titiz şekilde iletilir.
front-end-vs-back-end-developer



Front End Developer'ların Alt Dalları Nelerdir ?
  • Html/Css Developer
  • Front-End Web Developer
  • Front-End Javascript Developer
  • Front-End Software Developer
  • Front-End Javascript Aplication Developer 
  • Front-End Seo Expert
  • Mobile/Tablet Front-end Developer 
  • User İnterface Developer
  • Front-End  Testing
  • Front-end Accessibility Expert
Bu alt dalları front-end developer'ların genel olarak bilmesi gerek.

Front-End Developer Nasıl Olabilirim ?

Bu sorumuzun cevabı oldukca basit. Front-end developer olmak için html , css , js dillerini bilmemiz gerek. Fakat bazı firmalar x dilinde uzman olarak alabiliyor. Bazıları ise 3 ayrı dil bilmenizi isteyebilir. Bu firmaların isteğine göre değişir. Tüm dillerde kendinizi geliştirirseniz güzel bir başarıya yol çizmiş olursunuz.

front-end-developer-nasıl-olabilirim


Aklınızda umarım soru bırakmamışızdır. Kendinize iyi bakın.

0 Comments: