Follow Us

recent/hot-posts

  Fbi giriş sınavında sorulan soruları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem düşünelim hep de tartışalım. Daha çok yorumlama ve gözleme bağlı so...

Fbi Giriş Sınavındaki Soruları Geçebilecek Misiniz ?

  Fbi giriş sınavında sorulan soruları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem düşünelim hep de tartışalım. Daha çok yorumlama ve gözleme bağlı sorular. Ama gerçtekten 'de çözmesi oldukça eğlenceli. Hatta sorulardan bir tanesini Sherlock Holmes dizi'sinde görebilirsiniz. Yani izleyen kişiler bir soruyu önde bilecek :D hadi hemen geçelim.

İlk resim ile başlıyoruz. Resmi Hemen Sizlere Göstereyim :


Çocuğun Annesi Kim ?

1) Odada 2 kadın ve 1 çocuk bulunmaktadır. Bu 2 kadından biri yerdeki çocuğun annesi. Resmi dikkatlice bakarak annesinin hangisi olduğunu bulun.

Evet ilk soru nasıldı. Kolay mı yoksa zor mu ? Meraklandırıcı mı yoksa bilgilendirici mi ? Yoksa hepsi mi. Ozaman devam edelim. Soruyu bulamadıysan da üzülme. Cevaplarını en alt kısımda vericeğim. Merakını gidereceğim.

Ozaman resmi hemen ekleyip soruyu soralım hemen.


Buzlu İçki

2) Sıcak bir günde , bir kadın ve yanında bir erkek beraber restoranta gidiyor. Hemen 5 tane buzlu içki sipariş veriyorlar. İçkilerden 4 tanesini kadın gelir gelmez içiyor. Bir tanesini ise adam içiyor. Adam daha sonra içkiden zehirlenerek ölüyor. Doktorların dediğine göre içkilerin hepsinin zehirli olduğunu söylüyor. Peki aynı içkiden 4 tane içen kadın neden zehirlenmedi ?

Çok enteresan değil mi ? Acaba kadın neden ölmedi ? Kafamda deli sorular. Evet buna peki bir cevap bulabildinmi sen ? Bence buldun. Daha önce bir yerde görmüş olabilirsin. Görmedin mi? Ozaman Devam.

Hemen diğer sorumuza geçelim. Yeterince meraklandık cevapları görmek istiyorum demeyin az kaldı zaten.


İki Hap

Bir seri katil kurbanlarını hep aynı yöntemle öldürüyor. Önce onları kaçırıyor , soyuyor ve önüne 2 tane hap koyuyor. Bunlardan 1 tanesinin zehirli diğerinin zehirsiz olduğunu söyleyip seçim yapmasını istiyor. Kurbanın seçmediği diğer hapı ise kendisi yutuyor. Kurban her seferinde zehirlenerek ölüyor. Peki serikatil her seferinde nasıl oluyor da zararsız hapı buluyor ?

Oldukca düşündüren bir soru ile devam ediyoruz. Siz düşünün durun diğer sorudan sonra cevapları kendimce vericeğim sizlere.


Teyp

Bir adam yanında silah , çanta aynı zamanda teyip ile ölü bulunuyor. Polis teyipteki son kaydı dinlemek için Play tuşuna bastığında , "Bu hayattan çok yoruldum artık açımı sonlandırmak istiyorum." diyen bir ses hemen ardından silah sesi duyuyor. Fakat polisler bunun bir intihar değil cinayet olduğunu düşünüyor. Ses kaydına rağmen sizce polisler neden cinayet olduğunu düşündü ?

Sorularımızın sonuna geldik. Evet düşünceleriniz nelerdi ? Yorumlarda belirmek istemez misin ? Galiba çok heycanlı ve meraklandırıcıydı. Sorumuzun cevaplarına bi gelelim isterseniz.


Cevaplar :

  1. Soldaki kadın annesidir. Çünkü çocuğu için tetikte.
  2. Buzda ilaç vardır.. Buzlar sıcakta eridiği için  içen kişi ölecektir.
  3. Kurbanın içtiği su zehirlidir.
  4. Bu bir cinayettir çünkü kayıt durdurulmuş. İntihar olsaydı kayıt devam ederdi.
Evet meraklı arkadaşlarımız bu konumuzun sonuna hep beraber okuyarak geldik. Umarım sizi meraklandırmıştır. Kendinize iyi bakın.

0 Comments: