Follow Us

recent/hot-posts

  Bugün sizlere Hangi Programlama Dili İle Başlamalıyım , yazılıma nerden başlamalıyım  konusuna hep beraber adım adım cevap arayacağız. Eğ...

Hangi Programlama Dili İle Başlamalıyım ? En Çok Yapılan Hatalar !

 

hangi yazılım dili ile başlamalıyım

Bugün sizlere Hangi Programlama Dili İle Başlamalıyım , yazılıma nerden başlamalıyım konusuna hep beraber adım adım cevap arayacağız. Eğer siz de yazılım konusuna merak ve ilgi duyuyorsanız bu konumuzda size güzel bir başlangıç yolu göstereceğiz. Yazılımcı olmak isteyen her abi ve kardeşlerime bu alanda oldukca gelişmesini istersim. Yazılım sektörü baya gelişmekte ve ilerlemekte olan bir sektördür. İyi takip ederseniz çok iyi yerlere gelebilir hatta kariyer bile yapabilirsiniz. Neden yapamayacak olasınız ki. Hadi bugün aklınızdaki soruları çözümleyelim.

programlama dillerini öğrenme


Karar Vermek : Öncelikle başlamak gerekirse sadece 1 dil öğrenip bırakmayın birden fazla dil öğrenin. Zaten 1 dil öğrendiniz mi temeli diğer diller ile aynıdır. Sadece yazılış biçimleri farklıdır. Birden fazla dil öğrenin. Ben java dilini çok iyi biliyorum sürekli geçerliliği olucak bir dil diyerek 1 dile bağlı kalmayın. Kariyer yapmış çoğu geliştirici (developer) birden fazla dil bilmektedir. Diyelim ki bir şirkette java developer (yazılımcı) olarak çalışıyorsunuz. Peki şirketiniz size : artık mevcut ihtiyaçların java dili ile karşılanmadığını sizden başka bir dil ile kodlarınızı yazmanızı istedi. Bu herhangi bir dil olabilir. Dediğim gibi bu sektör sürekli güncellik ister. Firmanız size böyle bir açıklamada bulunduğunda "Ben o dili bilmiyorum gibi açıklamalar yapma lüksünüz olmayabilir." Bu yüzden çok yönlü olmanız başarıya daha çok yaklaşmanız açısından önemlidir.

yazılım diline başlamak


Programlama Dilleri Bana Birbirinden Çok Değişik Geliyor : Her bir programlama dili kendine göre farklı söz dizimi ve yazılış biçimi arasında farklılıklar gösterebiliyor. Her dil varklı işletim sistemleri veya farklı alanlar için geliştirilse de güzel haber olarak hepsinin ortak kavramları aynıdır. Tüm yazılım dillerinde döngüler , koşullar , mantıksal operatörler vardır. Bunların yazılışları değişiklik gösterse de temelde aynıdır. Bir dil öğrenmek diğer dili öğrenmenize kolaylık sağlayacaktır.

yazılım dili ile kod yazmak


Yanlış Yazılım Dilini Seçersem Ne Olur : Bazı yazılım dilleri başlangıç olarak zor olabiliyor. Başlamak için zor söz diziminde ayrıntılı bir dil seçimi yaptınız. Bu zor olduğu için yapamayacağınız anlamına gelmez. Belki başlarda oldukca çok hata alıcaksınız ki yazılım sektöründe hatalarla karşılaşmak oldukca sık karşılaşılır. Bu yüzden moralinizi bozmayın , bozulmasına da izin vermeyin. Zor bir dili çözerseniz diğer diller daha da kolay gelicektir. Belki ilk zamanlarda karmaşıklık yaşayabilirsiniz ama ilerledikce temel mantığını anlayacaksınız.

programlama dillerinin önemi


Hangi Diller Arasında Seçim Yapmalıyım

hangi yazılım dili ile başlamalıyım

Html ve Css : Yeni başlayan insanlar genellikle html dili ile başlar ve devam ederler. Html dilinden sonraki dil olarak da css öğrenirler. Çünkü html bir iskelet. Ona renk veren ise css'dir. Bu iki dil birbiri olmadan yapamaz. Ayrıca diğer dillere nazaran daha kolay bir yazılış biçimi vardır. Azıcık ingilizceniz var ise tagları anlamanız daha da kolay olucaktır. Bu 2 dil statik bir websitesi oluşturmak için size yeticektir. Web sitelerinin temelini oluşturan bu iki dili öğrenerek siz de yazılıma başlayabilirsiniz. Tabi ki website yapmak istiyorsanız.

html ve css nedir nasıl öğrenebilirim web sitesi kodlamak


Javascript : Javascript bazı insanlar için ilk programlama dilidir. Html ve css öğrendikten sonra atılması gereken mantıklı bir dildir. Javascript , web sitelerinde birkaç etkileşimli özellik eklemeyi amaçlayan bir yazılım dilidir. Günümüzde Dünyanın nerdeyse tüm websitelerinde kullanılan güçlü bir yazılım dili haline geldi. Javascripti öğrenmek , sizi daha genel amaçlı bir dil haline gelmesi nedeni ile becerilerinizi bilge olarak iyi bir yere yerleşicektir.

javascript nasıl öğrenebilirim javascript kodlama


Php : Php en popüler web dillerinden biridir. Websitelerinde bilgileri yönetmek için tasarlanmış erişilebilir bir programlama dilidir. Websitelerinde dinamik olarak bilgiyi kolayca eklemenizi sağlıyor. Aynı zamanda bilgileri depolayabilmeniz için veritabanı düzenlemelerinde çok başarılı bir dildir. Veritabanı bağlantıları ile dinamik bir site yapmanıza imkan sunar.

php ile site kodlamak php yazılım dilini öğrenmek


Python : Python , çoğu insanın ilk başladığı dil olabilir. Çünkü okumak ve anlamak açısından kolay bir dildir. Yapmak istediğiniz bir uygulama var ise python ile basit ve diğer dillere göre daha az kod yazarak işlem yapabilirsiniz. Abd , istatistiksel analiz ve görselleştirmeyi python ile yapmakta. Youtube , İnstagram , Reddit gibi büyük sosyal medya platformları da python kullanmakta. Python dünya üzerinde en çok tercih edilen diller arasında ilk sırada yer alıyor.

python nasıl öğrenebilirim python öğren pythona nasıl baslamalıyım


Android  Java Ve Kotlin : Java ile javascripti birbirine karıştırmayın. Birbiri ile alakalı değildir. Günümüz olarak java genel anlamda gmail gibi web servislerini güçlendirmek için kullanılmakta. Hastane , banka , devlet gibi kurumsal uygulamalarda Android uygulamasını güçlendirmektedir. Eğer mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız java dilini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Googlenin geliştirmiş olduğu Android Studio uygulaması ile java dilini bilerek uygulama geliştirebilirsiniz. Googlenin yeni geliştirmiş olduğu flutter diline de göz atmanızı isterim. Flutter yeni olsa da adını sektörde çok duyacağımızı düşünüyorum. Çünkü arkasında google var. Kotlin ile daha kolay okunur ve daha verimli bir java sürümüdür. Fakat kotlin'i anlamak için javayı ilk olarak öğrenmeniz gerekmektedir.

kotlin ve java ile android uygulama geliştirme


Ne Yapmak İstediğine Karar Ver : Yeni yazılımcılar için akla gelen ve aşılması en zor olan sorulardan biri olarak yer alır. Ne yapmak istediğinizi bilirseniz hangi programlama dili ile başlayacağınızı çözmenize neden olacaktır. Çünkü dil , gitmek istediğimiz yere ulaşmak için yalnıca bir araçtır.

Buraya kadar okuduysan gerçekten merak salmışsın demektir. Geç olmadan başlamanı ve ilerlemeni isterim. Hangi alan istiyorsanız o alanın dillerini öğrenmeye bakın. Kendi istediğiniz alanı seçin. Kendinizi nerde görüyorsanız orda olun. Umarım makalemiz işinize yaramıştır. İyi kodlamalar.

0 Comments: